364 de euro, acesta este salariul mediu lunar dorit de tinerii romani, arata studiul "Ce-si doresc tinerele talente", initiat de BusinessIQ si CareerExperts si efectuat de firma de cercetare AD Consulting, in cadrul primei editii a targului "Arenele Carierei".

Dintre cei 775 de studenti, absolventi si tineri profesionisti, cu varste cuprinse intre 20 si 28 de ani, care-au intrat pe usile Salii Palatului in cele doua zile de targ, salariul lunar cel mai ridicat a fost indicat de tinerii care activeaza in domeniul juridic: ei isi doresc un salariu mediu de 547 de euro. Ii urmeaza informaticienii, care vor, lunar, in jur de 466 de euro.

Salariul mediu dorit variaza si in functie de sexe: fetele vor 329 de euro, iar baietii, 401.

Daca cei 528 de studenti interesati de un job la "Arenele Carierei" considera drept atractiva o companie in care exista posibilitati de promovare (89%), un pachet salarial consistent (83%) si o atmosfera de lucru placuta (78%), pentru cei care au sau au avut deja un loc de munca (247 de persoane) cele mai importante motive de selectie a unei companii sunt altele: existenta unei

viziuni/strategii foarte clare de viitor a respectivei companii (90%), plata orelor suplimentare (82%), precum si provocarile profesionale pe care le ofera domeniul de activitate (82%). Pentru aproape 80% din cei chestionati, "respectul cu care e tratat salariatul e mai important decat pachetul salarial".

Articolul integral in Adevarul