Noul ambasador SUA in Romania, Nicholas Taubman, si-a prezentat, luni dimineata, copiile scrisorilor de acreditare ministrului de Externe.

Tot luni Nicholas Taubman a fost primit la Cotroceni de presedintele Traian Basescu pentru depunerea acestor documente.

Seful statului si-a exprimat speranta ca prezenta ambasadorului Taubman la Bucuresti va sprijini dezvoltarea relatiilor economice bilaterale, astfel incat acestea sa ajunga la nivelul dialogului politic.

Ambasadorul Taubman a transmis un mesaj din partea presedintelui George W. Bush vizand reafirmarea interesului strategic al SUA pentru Romania si regiunea Marii Negre.

Totodata, domnul ambasador a tinut sa multumeasca pentru contributia substantiala a Romaniei in lupta impotriva terorismului si promovarea agendei privind libertatea, care constituie o prioritate a Administratiei americane.

Nicholas Taubman este unul dintre cei mai apropiati colaboratori ai presedintelui Bush si un important contributor la campania republicanilor. Taubman a fost presedintele companiei Mozart Investments, iar anterior al Advance Auto Parts.

Comunicatul oficial al Casei Albe

Sursa: Casa Alba, citata de Ambasada SUA

Casa Alba a transmis urmatorul comunicat pe data de 5 octombrie:

Presedintele Gerge W. Bush intentioneaza sa-l nominalizeze pe Nicholas F. Taubman, din Virginia, in calitate de Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al SUA in Romania. Dl. Taubman este presedinte al Mozart Investments. Anterior a fost presedinte al Advanced Auto Parts. Dl.

Taubman a detinut si alte functii, inclusiv cele de Director General Executiv si Presedinte al Advanced Auto Parts, de-a lungul celor 45 de ani petrecuti in cadrul companiei. Dl. Taubman este licentiat al University of Pennsylvania.

Vezi si varianta in engleza:

Bush Names Ambassadorial Nominees to Austria, Romania