In urmatorii cinci ani, Intel Corporation, cel mai mare producator de cipuri din lume, va investi peste 1 miliard dolari in dezvoltarea activitatii in India si in companiile de tehnologie locale, a anuntat luni Craig Barrett, presedintele companiei Intel, citat de agentia Dow Jones Newswires.

Barrett a anuntat ca Intel va investi 800 milioane dolari in dezvoltarea centrului de cercetare si dezvoltare din Bangalore, oras situat in sudul Indiei. De asemenea, Intel va investi 250 milioane dolari in crearea unui fond venture, in aceasta tara, care va investi in companiile de software si hardware din India.

Companiile sau fondurile venture au ca principala caracteristica investitia pe termen scurt si mediu. O alta caracteristica a companiilor venture este aceea ca desi devin actionari, nu raman in afacerea respectiva, ci ies din investitie dupa un termen impus de restituire a creditului si a dobanzii.

"Prin intermediul Intel Capital India Technology Fund, Intel va ajuta companiile din India sa adopte la nivel local noile tehnologii dar si sa identifice la nivel global, noi oportunitati de afaceri" a declarat Barrett, citat de Dow Jones Newswires.

In ultimii 10 ani, Intel a investit in India peste 700 milioane de dolari. In plus, incepand cu anul 1998 si pana in prezent, Intel Capital, compania venture a Intel a acordat companiilor indiene aproximativ 40 de finantari venture.

Barrett a mai declarat ca in prezent, Intel negociaza cu guvernul indian, in privinta deschiderii unei fabrici de productie a cipurilor in India.