Marti vom cunoaste inca trei echipe calificate in optimile de finala ale Ligii Campionilor, sanse avand trei grupari din grupa E si alte trei din grupa H. De asemenea, locul 3 - care asigura participarea in 16-imile Cupei UEFA - ramane deschis in trei grupe.

Grupa E

AC Milan-Schalke 04

PSV Eindhoven-Fenerbache

Finalul grupei E este cel mai tensionat, trei echipe batandu-se pentru cele doua locuri care duc in 'optimi'.

Prima sansa o are AC Milan, care se poate califica si cu o remiza in jocul cu Schalke, cu conditia ca scorul sa fie cel mult 2-2, cat a fost si in partida de pe terenul germanilor.

La 3-3 sau la infrangere, scor coroborat cu o victorie a lui PSV Eindhoven in fata lui Fenerbahce, finalista Ligii din sezonul trecut va termina grupa pe locul 3 si va merge in 'saisprezecimile' Cupei UEFA.

Grupa F

Olimpique Lyon-Rosenborg

Olympiakos Pireu-Real Madrid

Conturile in aceasta grupa au fost incheiate inca din etapa trecuta. Au ramas doar orgoliile: francezii sa ramana neinvinsi, iar grecii sa obtina prima victorie.

Grupa G

Chelsea-Liverpool

Betis Sevilla-Anderlecht

Chiar daca si in aceasta grupa se cunosc toate echipele calificate, partida dintre cele doua team-uri britanice suscita totusi interes. Mai mult ca sigur ca londonezii vor lupta pentru victorie pentru a termina pe prima pozitie. In Spania, Anderlecht are ultima sansa de a castiga primul punct sau macar sa marcheze primul gol.

Grupa H

Glasgow Rangers-Inter Milano

Artmedia Bratislava-FC Porto

In fine, in grupa H, trei echipe isi disputa locul 2. Favorita e Rangers, care, in cazul unei victorii impotriva lui Inter, deja calificata, se va alatura italienilor in 'optimi'.

Scotienii au si alte variante pentru a merge mai departe: la o remiza cu Inter, coroborata cu o victorie a lui Porto la Bratislava, vor avea avantajul meciurilor directe cu portughezii, iar la o infrangere contra lui Inter pot ramane pe locul 2, daca Artmedia si Porto termina meciul la egalitate.

Slovacii de la Artmedia se duc in 'optimi' daca inving pe Porto, iar Rangers nu bate pe Inter, in timp ce Porto are doar sansa unei victorii la Bratislava, conditionata de succesul lui Inter la Glasgow.