La inceputul lunii august, in acest an, intr-un interviu acordat Radio Romania Actualitati, Traian Basescu a avertizat ca Tariceanu si guvernul se afla sub presiunea unor grupuri de interese. Ulteriror presa a identificat nucleul acestui grup ca fiind format din: petrolistul Dinu Patriciu, ziaristul Rosca Stanescu si omul de afaceri Peter Imre.

Premierul a incercat sa pareze acuzatiile insa fara prea mare succes. Acuzele au prins si mai mare consistenta in momentul in care Tariceanu i-a telefonat procurorului general al Romaniei, Ilie Botos pentru a se informa despre acuzele ce i se aduc prietenului sau Dinu Patriciu.

Demisia Elenei Udrea a aratat ca jocurile de culise si presiunile la nivel guvernamental si prezidential a diferitelor grupuri de interese s-a amplificat.

Sub titlul, "Ministerul Finantelor, condus de Vladescu, colcaie de conflicte de interese", ziarul Curentul incearca sa demaste jocurile facute de ministrul de finante, Sebastian Vladescu, pe piata tutunului, jocuri al caror principal beneficiar este nimeni altul decat "prietenul de table" al premierului, Peter Imre.

Concret, lui Sebastian Vladescu i se reproseaza ca scumpeste toate tigaretele ieftine - acestea nemaiputand fi comercializate la un pret mai mic de 31.500/pachet - si favorizeaza, astfel, compania Philip Morris, cea care produce si comercializeaza cea mai bine vanduta categorie de tigarete.

Philip Morris nu e o companie oarecare, ci una la care prietenul premierului Calin Popescu Tariceanu si al lui Vladescu, Peter Imre, este Corporate Affairs Manager.