Divizia de securitate a datelor BitDefender din cadrul companiei romanesti Softwin a prezentat topul aplicatiilor care au creat probleme calculatoarelor din Romania in lunile septembrie, octombrie si noiembrie.

Numarul semnaturilor de virusi emise pana in acest moment de BitDefender a ajuns la peste 230.000. In cele trei luni analizate au fost create peste 20.000 de noi versiuni de virusi, BitDefender interceptand mai mult de 16 milioane de mail-uri infectate.

Primul loc in top il ocupa, cu peste 21,80% din totalul infectarilor, ZafiB, virusul care ofera carti electronice in limba destinatarului. Fiind o revenire a unui virus vechi, specialistii considera ca poate fi doar o problema temporara si ca influenta sa in top va scadea treptat.

Netsky.P, virusul creat de tanarul german arestat in luna mai, Sven Jaschan, poate fi considerat cel mai activ virus al ultimilor doi ani.

De la crearea sa, in 22 martie 2004, acesta s-a mentinut continuu pe primul sau al doilea loc in top. Pana la aparitia altor virusi cu potential, isi va mentine pozitia si in urmatoarele luni.

Articol integral in Averea