Opera din Brasov prezinta sambata, 10 decembrie 2005, ora 19.00, Sala Teatrului Dramatic, opera "Carmen" de Georges Bizet. Opera "Carmen", se apropie, cu adevarat, de o rara perfectiune atat din punct de vedere muzical, cat si din cel al unitatii dramatice.

Fragmente superbe ca "Habanera", "Seguidilla", aria "Toreadorului" sau "aria florii" sunt cunoscute amanuntit de toti iubitorii genului.

Ele isi vadesc adevarata semnificatie doar raportate la caracterul fiecarui personaj si al situatiei in care sunt randuite din punct de vedere al desfasurarii actiunii scenice.

Caracteristicile unei capodopere, se regasesc in fiecare pagina a

partiturii. "Carmen" a devenit astfel, o lucrare nelipsita din repertoriul

tuturor Teatrelor de Opera din lume, demonstrand, geniul celui care a

creat-o. Opera Brasov, prin spontaneitatea si priceperea lucrativa a renumitului regizor Cristian Mihailescu, a reusit o punere in scena sugestiva, vie si exacta pana in cele mai mici detalii cerute de compozitor, sau intrevazute de regizor insusi. Spectacolul pare astfel a fi cinematografic.

De data aceasta experimentatul dirijor spaniol A. Saura prezinta muzical specificul si originalitatea locurilor unde G. Bizet a plasat actiunea: in Sevilla...

Traducere simultana pe ecran in limba romana.

Distributia:

Carmen - Gabriela Hazarian

Don Jose - Tudor Florenta

Escamillo - Valentin Marele

Micaela - Simona Manole Marcan

Zuniga - Gabriel Oana

Frasquita - Nicoleta Chirila

Mercedes - Cristina Rosu

Dancairo - Adrian Marcan

Remendado - Nicolae Zaharia

Morales - Cristian Fieraru

Dirijor: ALFONSO SAURA (Spania)

Regia: Dr. CRISTIAN MIHAILESCU