Editia de luni a emisiunii „Traiesti in direct" a abordat problema retrocedarii padurilor si cea a taierii fara noima a brazilor. Marian Stoicescu presedintele sindicatului CONSILVA a recunoscut ca din paduri se fura lemne „ca din codru".

Invitatii Andrei Radu au fost Marian Stoicescu, presedintele sindicatului CONSILVA si dr.Aurel Ungur, reprezentant al proprietarilor de suprafete forestiere.

Daca problema retrocedarii padurilor se rezolva in timp, administrarea suprafetelor forestiere de catre stat reprezinta un punct nevralgic in acest domeniu. Proprietarii isi doresc ca statul sa le administreze padurile, ca in perioada interbelica, ei neavand mijloacele necesare. Cel putin aceasta a fost concluzia la care au ajuns invitatii Andrei Radu la „Traiesti in direct".

De altfel, telespectatorii au denuntat in direct jaful produs in padurile de stat sau private din diferite zone ale tarii. O situatie foarte grava s-ar petrece, dupa spusele lui Dumitru Boc, din Bucuresti, in zona de sud a Munteniei, unde, pe suprafete intregi sute de copaci au disparut, iar dealurile au luat-o la vale.

Vinovatii: „rudarii impreuna cu padurarii si cu cei de la Ocolul Silvic." De mentionat este faptul ca reactia indignata a telespectatorului a venit imediat dupa ce Marian Stoicescu a recunoscut ca din paduri se fura lemne „ca din codru", dar a tinut sa aprecieze bravura padurarilor care si-au dat si viata, uneori, in lupta cu hotii de lemne...