Premierul Calin Popescu Tariceanu a discutat marti, in cea de-a doua zi a vizitei sale la Bruxelles, cu vicepresedintele Comisiei Europene, Franco Frattini despre eforturile Romaniei in lupta anticoruptie, transmite Radio Romania Actualitati.

In cadrul dialogului cu comisarul Frattini s-a convenit trimiterea unei misiuni tehnice de evaluare a progreselor realizate in lupta anticoruptie in Romania. Comisarul Frattini va vizita Romania inaintea prezentarii Raportului de monitorizare din mai 2006 pentru a constata daca au fost realizate progrese in domeniul justitiei si afacerilor interne.

Frattini considera ca aderarea Romaniei la UE in 2007 este un obiectiv realizabil pentru tara noastra.

Referitor la problema presupuselor centre de detentie, premierul a declarat ca exista o perceptie clara in Comisia Europeana ca aceste acuzatii sunt speculatii fara nici un fundament.

El a repetat faptul ca "nu exista dovezi in Romania privitoare la existenta unor centre de detentie ale CIA si in acelasi timp, tocmai pentru a demonstra buna intentie si buna credinta, Romania este dispusa sa puna la dispozitie toate locatiile despre care au existat informatii in acest sens, pentru a se intreprinde cercetarile necesare."