Parlamentul roman a hotarat marti crearea unei comisii speciale pentru a demara o investigatie cu privire la existenta in Romania a unor centre de detentie ale CIA, transmit agentiile de presa.

Conducerile celor doua Camere vor solicita comisiilor de aparare din Camera Deputatilor si Senat sa infiinteze acest organism, care va fi format din 11 membri de la toate partidele politice parlamentare.

Infiintarea si componenta comisiei urmeaza sa fie aprobate in sedinta comuna a celor doua camere ale Parlamentului din data de 20 decembrie.

Liderul grupului PD din Camera Deputatilor, Cristian Radulescu, s-a opus acestei hotarari, considerand ca instituirea unei comisii parlamentare de ancheta pe aceasta tema va avea efecte negative de imagine asupra tarii, in conditiile in care pana acum s-a negat cu convingere existenta acestor centre de detentie.

Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, considera obligatorie formarea acestei comisii, intrucat atacurile din exterior si suspiciunile presei la adresa Romaniei si Poloniei au continuat, in pofida declaratiilor autoritatilor romane.