Autobiografia lui Mos Craciun, de Jeff Guinn aparuta la editura Nemira este o poveste unica despre un personaj unic, amestec de istorie si magie.

"Acum locuiesc la Polul Nord, dar mi-am inceput viata inconjurat de nisipuri. […] Unul dintre cele mai triste lucruri legate de viata la Polul Nord este ca nu mai gasesc branza de capra.

Poate ca unii dintre cei care citesc aceasta carte imi vor lasa anul viitor, in Ajun, un pic de branza in locul obisnuitelor prajiturele, care, de altfel, imi plac foarte mult, mai ales cele de casa, cu ciocolata. Asta, daca voi nu o sa uitati pana atunci…" (Autobiografia lui Mos Craciun, JEFF GUINN)

Talcuiri la Epistola a doua catre Timotei, epistola catre Tit, epistola catre Filimon ale Sfantului Apostol Pavel de Sf. Ioan Gura de Aur

Colectia ALFA & OMEGA

Pavel, apostolul lui Hristos Iisus, prin voia lui Dumnezeu, dupa fagaduinta vietii care este in Hristos Iisus, lui Timotei, iubitului fiu: Har, mila, pace de la Dumnezeu­ Tatal si de la Hristos Iisus, Domnul nostru! (II Timotei 1, 1­2)

De ce, oare, i­a mai trimis si a doua epistola? Spusese:

"Iti scriu aceasta nadajduind ca voi veni la tine fara intarziere" (I Timotei 3, 14); lucrurile insa nu s­au petrecut asa. Acum il mangaie deci prin aceasta scrisoare, fiind poate el intristat pentru aceasta (lipsa lui Pavel) si simtind apasarea (greutatea) slujbei pe care, atunci, si-­o incepuse deja.

Caci niste barbati, oricat de mari ar fi ei, totusi cand primesc carma si guvernarea Bisericii, simt oarecare neplacere si ingreuiere, primejduindu­se din toate partile in multele valuri ce le intampina, si mai cu seama pe atunci, cand propovaduirea era la inceput, cand toate erau nelucrate, cand toate erau contrare, potrivnice.

Iar nu numai atat, ci inca mai erau si eresuri, provenite din invataturi iudaice, despre care (Pavel) a vorbit si in intaia lui epistola.

Cainii paradisului, de Abel Posse

Traducere din spaniola de Ileana Scipione

Colectia BABEL

Descoperirea Americii si marile sale secrete: "conspiratia Paradisului" urzita de un Columb mitic si controversat.

"Fantezia baroca a lui Abel Posse este inepuizabila. Dragoste, sarcasm, ironie, umor in alternanta si intrepatrundere." (Claude Couffon, Le Monde)

"Posse conduce fluid si subtil actiunea romaneasca: descompune timpul ca Alejo Carpentier si recompune piesele in forme noi si interesante." (Alan Ryan, The Washington Post)

Insem(i)narile Magistrului din Cajvana, de Luca Pitu

Colectia TOTEM

LA UMBRA UNDUITOAREI DIVERSITATI

Tain(it)ele sufletului valah

Parerile despre "fascism" ale Motanului Sur

Epistolarul amariuan

INSEM(I)NARILE MAGISTRULUI DIN CAJVANA

Annis Domini 1975-2005

COMPENDIUM EROTOLOGICUM AT PORNOSOPHICUM

Textul "sculativ" si lectura unimanuala din Emmanuelle

Universecuritatii din budoar

Sint oare sodomizabile semioticienele?

Functia cuvintelor obscene

Ipoteza mixoscopismului

Cioran als Philosophicker