Secretarul de Stat american, Condoleezza Rice, a sosit in Romania marti seara, in jurul orei 17:30. Ea a fost intampinata de ministrul de externe Razvan Ungureanu, si de proaspatul ambasador american la Bucuresti, Nicholas Taubman.

Actualul ambasador onorific al Romaniei in SUA, Nadia Comaneci, insotita de trei gimnaste olimpice, i-au urat "bun venit!"

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a primit-o pe d-na Rice in Holul de Onoare de la Cotroceni. Seful de stat roman a purtat convorbiri oficiale cu secretarul american de stat, dupa care au sutinut o conferinta de presa.

Ministrul afacerilor externe, Razvan Ungureanu si secretarul american de stat, Conoleezza Rice au parafat Acordul de acces privind amplasarea de facilitati militare americane pe teritoriul Romaniei.

Prezenta Condoleezzei Rice in Romania a durat mai mult de 3 ore si jumatate, si s-a incheiat cu o vizita la Ambasada SUA la Bucuresti.

Secretarul american de Stat a venit din Germania, unde a intreprins o scurta vizita in care s-a intalnit cu noul cancelar german, Angela Merkel.

In aceeasi seara Condoleeza Rice si-a continuat turneul european cu o vizita oficiala in Ucraina.