Cine e liderul presei sportive in Romania? Iata intrebarea care a declansat din nou razboiul intre ziarele de sport. Concurenta pe piata presei sportive este tot mai mare in conditiile in care pe langa ziarele consacrate (Prosport si Gazeta Sporturilor) au aparut cu pretentii mari si Sport Total si Fanatik.

Batalia se duce pe mai multe fronturi: presa scrisa, presa online, televiziune si radio.

Prosport sustine ca din septembrie, comform estimarilor BRAT, a redevenit lider in presa sportiva. In noiembrie, publicatia amintita a vanduta nu mai putin de 90.000 de exemplare zilnic, ceea ce inseamna un varf nemaiatins niciodata in istoria ziarului

Gazeta Sporturilor contraataca si arata, conform BRAT, ca a vindut in 2005 cu 940.000 de exemplare mai mult ca Prosport! Audienta (cititori pe zi): Gazeta 549.000 - 470.000 Prosport! Vizitatori pe editia online (noiembrie): GSP 1.570.000 - 1.430.000 Prosport.

Disputa dintre cele doua ziare nu se poarta totdeauna cavalereste, loviturile sub centura facandu-se simtite din plin. Daca Ovidiu Ioanitoaia spunea ca nu vede nici un redactor valoros la Prosport, acestia din urma acuza Gazeta Sporturilor ca si-au facut tiraj in urma unei campanii publicitare desantate pe postul de televiziune (Antena 1) al patronului care detine un intreg imperiu media.

Concurenta pe piata presei sportive din Romania se anunta si mai agresiva in conditiile in care si Fanatik dar si Sport Total fac o presa de calitate. Radu Banciu, redactor la Sport Total, afirma ca pe piata exista doar un singur ziar de sport, restul fiind doar cotidiene si atat.

Batalia pentru cititori nu se mai duce de mult doar pentru presa scrisa. Versiunile on-line ale ziarelor de sport s-au imbunatatit radical in ultimii ani, adaptandu-se rigorilor internetului. Dealtfel, sit-urile Gazetei si ale Prosportului conduc detasat in sectiunea mass-media.

Pentru a castiga cat mai multa publicitate, fiecare ziar a incercat sa obtina si o emisiune sportiva pe unul din canalele de televiziune. Astfel, Ovidiu Ioanitoaia realizeaza arhicunoscutul "Recurs al etapei" in fiecare duminica seara pe Antena 1. Dorin Chiotea, redactorul sef de la Prosport are o emisiune sportiva pe Prima TV, "ProSport Show".

Florin Calinescu, unul dintre editorialistii de la Sport Total, realizeaza in fiecare zi pe "TV Sport", emisiunea "Om la Om". Horia Ivanovici, Directorul General de la "Fanatik", realizeaza talk-show-ul cu acelasi nume, de luni pana vineri, pe postul de televiziune OTV.

Directorul Prosport-ului, Cristian Topescu se face remarcat pe postul de radio TotalSport FM, unde realizeaza emisiunea "Derby"