Cehia a ratificat tratatul de aderare a Romaniei si Bulgariei la UE. Republica Ceha devine al saptelea stat care ratifica Tratatul de Aderare, dupa Slovacia, Ungaria, Slovenia, Cipru, Grecia si Estonia.

Cehia a ratificat tratatul de aderare a Romaniei si Bulgariei la UE. Dupa ce legea de ratificare a fost aprobata in Senatul Republicii Cehe, la 15 septembrie, aceasta a fost adoptata cu unanimitate de voturi, la 6 decembrie a.c., si de catre Camera Deputatilor a Republicii Cehe.

Ca urmare a acestui vot, Republica Ceha devine al saptelea stat care ratifica Tratatul de Aderare, dupa Slovacia, Ungaria, Slovenia, Cipru, Grecia si Estonia.

Ratificarea Tratatului de Aderare de catre Republica Ceha, unul dintre primele state care au demarat procedurile de ratificare a Tratatului de Aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana, se constituie intr-un mesaj politic pozitiv si incurajator, o noua dovada a sprijinului sustinut acordat de aceasta tara aderarii Romaniei la Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007.

Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei saluta ratificarea de catre Parlamentul Republicii Cehe a Tratatului de Aderare a Romaniei impreuna cu sustinerea acordata Romaniei de-a lungul procesului de aderare la Uniunea Europeana.

Votul pozitiv al parlamentarilor cehi reconfirma nivelul excelent al relatiilor dintre Romania si Republica Ceha, fiind, totodata, o recunoastere a progreselor Romaniei in procesul de aderare la Uniunea Europeana, care vor continua in acelasi ritm, in vederea aderarii la Uniune la data stabilita.