Seful Brigazii speciale de interventie "Vlad Tepes" a Jandarmeriei, generalul de brigada Lucian Pahontu este noul sef al SPP. El l-a inlocuit in aceasta functie pe Gabriel Naghi. Anuntul a fost facut, miercuri seara, de presedintele Traian Basescu. De asemenea, a fost schimbat din functie si prim-adjunctul lui Naghi, Iulian Crainiceanu.

Si la Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) au fost schimbati sefii: Tudor Tanase, a fost inlocuit de generalul Marcel Opris, care provine din structurile aceluiasi serviciu, iar adjunctul sau, Florin Mihalache, a fost inlocuit de colonelul Ionel Vasilca, tot din STS.

CSAT l-a numit sef al Directiei Generale de Informatii a Armatei pe generalul de aviatie Constantin Croitoru, in locul lui Sergiu Medar, noul consilier prezidential pe probleme de securitate nationala.

La conducerea Serviciului de Contrainformatii Militare din cadrul DGIA a fost numit generalul Francisc Radici.

CSAT a completat structurile de conducere ale Oficiului pentru Informatii din cadrul Comunitatii Nationale de Informatii. Seful acestei structuri, cu rang de consilier de stat, a fost numit Daniel Moldoveanu, consilier in cadrul Comisiei parlamentare de control a SIE, iar adjunctii sai sint colonelul Sorin Zugravu, din partea SRI, si colonelul Ion Cringanu, din partea SIE.

CSAT studiaza rujeola si gripa aviara

La solicitarea CSAT, ministrul Sanatatii a facut o informare despre epidemia de rujeola si masurile ce trebuie luate pentru ca aceasta sa fie tinuta sub control.

"Este vorba de pojar, pe care atunci cand am fost mici, cam toti l-am facut! Nu este obiectul de analiza a CSAT de ce s-a ajuns la aceasta epidemie, care va atinge varful peste 30 de zile. Lucrurile sunt sub control", a mentionat presedintele Traian Basescu.

Potrivit sefului statului, ministrul Agriculturii a facut o informare cu privire la gripa aviara. Autoritatile sanitar veterinare sunt in alerta, insa exista avertismentul ca varful migratiei pasarilor este spre sfarsitul lunii decembrie.

"Am stabilit ca lipsa de personal a Ministerului Agriculturii sa fie substituita cu armata, in conditiile in care vor exista astfel de solicitari", a adaugat presedintele Basescu.

Tot miercuri, s-a stabilit transferul catre Arhivele Statului a tuturor arhivelor legate de activitatea CAER si a Pactului de la Varsovia, relateaza agentiile de stiri.