Vreti sa investiti in domeniul imobiliar si nu v-ati decis ce anume sa cumparati? O casa in Pipera? Un apartament de lux in nordul Capitalei? Sau poate o vila intr-una din statiunile de pe Valea Prahovei?

Preturile unei proprietati cu trei dormitoare, living, bucatarie, doua bai si garaj pleaca, in aceste zone, de la 200.000 de euro si pot depasi 700.000 de euro. Dar ce ati zice de o vila in zona turistica Costa Blanca din Spania sau, de ce nu, de un apartament situat intr-un zgarie-nori de langa celebrele plaje din Miami.

Costurile sunt similare, poate uneori chiar mai mici, iar veniturile pe care le puteti obtine din inchirierea sau revanzarea proprietatii sunt considerabile.

Spre exemplu, un apartament in Florida, care costa intre 400.000 si 600.000 de dolari, poate fi inchiriat cu 300-700 de dolari pe noapte, insa tarifele pot creste chiar pana la 3.000 de dolari, daca in zona are loc un mare concert, spre exemplu. Daca facem o paralela, un apartament de lux din Bucuresti costa in jur de 400.000 de euro, iar chiria lunara se ridica la 3.000 de euro.

Romanii au cumparat deja cateva zeci de case in Spania si in SUA, iar firmele de intermediere vorbesc de o crestere importanta a interesului pentru astfel de plasamente.

Articol integral in Capital