O adevarata "bomba" a explodat miercuri in sferturile de finala ale Cupei Romaniei la fotbal, acolo unde singura reprezentanta a esalonului secund, Petrolul Ploiesti, a eliminat una dintre marile favorite la castigarea trofeului, Poli Timisoara! "Lupii galbeni" fac a doua victima de calibru, dupa ce i-au eliminat in Cupa si pe Dinamo.

Astfel, un fost stelist, actualul antrenor al prahovenilor, Vivi Rachita, l-a facut KO pe Gheorghe Hagi, cel care la instalarea pe banca tehnica a banatenilor anuntase ca principalul sau obiectiv este cucerirea Cupei.

Deschiderea scorului a venit relativ repede, in minutul 16, cand Hadnagy, omul care o 'ingropase' si pe Dinamo in turul precedent, a driblat tot de la 30 de metri, a trecut de Velcea, de McKain, a patruns in careu si a inscris.

Dupa numai zece minute, Gabriel Caramarin a egalat dupa ce a transformat perfect o lovitura libera de la 17 metri, iar antrenorului banatenilor, Gica Hagi, ii venise inima la loc. Pana la pauza, nu s-a mai consemnat nici o ocazie importanta.

Mustruluiti de 'Rege', timisorenii au iesit mai decisi de la cabine si au reusit sa preia conducerea prin golul fundasului Sorin Radoi, omul care are mari sanse sa ajunga la Steaua la pachet cu tehnicianul Cosmin Olaroiu.

Din acest moment, partida a luat o turnura de-a dreptul dramatica. Petrolistii au inceput sa atace in valuri neglijand apararea, insa contraatacurile taioase ale timisorenilor nu s-au concretizat si pe tabela de scor. In minutul 71 se produce inevitabilul: 11 metri pentru Petrolul dupa un fault al lui Ov. Petre la Paraschiv.

Executa Lucian Marinescu si este 2-2. Din pacate pentru Hagi si ai lui, cosmarul nu se terminase. Cu cinci minute inainte de fluierul de final al arbitrului Sorin Corpodean, Parsa patrunde in careu, paseaza la Costel Ilie si acesta inscrie: 3-2 !

Dupa numai patru meciuri oficiale pe banca lui Poli, antrenorul adus pe malurile Begai cu surle si trambite 'reuseste' sa iroseasca si trofeul care era cel mai la indemana, Cupa Romaniei.> Partidele din semifinale sunt programate pe 22 martie 2006 (turul) si 19 aprilie (returul).

In Cupa, in afara de dinamovisti, 'lupii galbeni' au eliminat echipele Poiana Campina (turul 5), Chimia Brazi (turul 6) si Gloria Bistrita ('16'-imi).

In minutul 18, internationalul timisorean Marius Popa a parasit terenul accidentat, fiind inlocuit cu Catalin Grigore, fost jucator la Petrolul. 'Popica' n-a mai putut continua jocul dupa ce, in minut 5, la o centrare in careu, s-a izbit violent de colegul sau Ovidiu Petre. Portarul a evoluat inca 13 minute pe teren, desi suferise o comotie cerebrala!

Gica Hagi a fost extrem de nervos inainte si pe durata jocului. Hagi s-a certat cu un cameraman al postului Pro TV, care filma din spatele bancii de rezerve.

Poli i-a achizitionat pe stelistii Daniel Oprita si Eugen Baciu, precum si pe Silviu Izvoreanu, de la Otelul Galati.

Dupa meci, 'petrolistii' (care vor incasa o prima de 1000 de dolari) au incins o hora a bucuriei pe teren si s-au imbratisat cu fanii veniti de la Ploiesti. Elevii lui Rachita le-au multumit pentru sprijin spectatorilor din Targu Jiu.

Galeria Timisoarei, formata din 200 de persoane, i-a apostrofat pe jucatorii de la Poli: 'Rusine!'. Fanii banateni i-au aplaudat pe invingatori.

Sferturile de finala ale Cupei Romaniei disputate miercuri, 7 decembrie, s-au incheiat cu calificarea echipelor Petrolul Ploiesti, Rapid Bucuresti, Farul Constanta si FC National (la penalty).

Petrolul - Poli Timisoara 3-2

Hadnagy 16', Marinescu 75',(pen), Parsa 85'/ Caramarin 26', S. Radoi 55'

Poli Iasi - Rapid 0-1

Ilyes 90'

Jiul Petrosani - Farul 0-1

V. Gheorghe 69'

Otelul Galati – FC National (0-0 ; 3-4 la penalty)

Meciurile din semifinalele Cupei Romaniei se vor desfasura in sistem tur-retur, pe 22 martie si 19 aprilie 2006.