Millennium Estate, noul proprietar al Millennium Business Center (foto), a preluat lucrarile de constructie la acest proiect si a desemnat firma Summa ca antreprenor. Cladirea de birouri de clasa A (de lux) urmeaza sa fie finalizata in luna septembrie 2006, informeaza compania de consultanta si intermediere imobiliara Eurisko.

Initial, proiectul din vecinatatea Bisericii Armenesti a apartinut firmei Aegek Rom Construct, detinuta de compania elena de construtii Aegek. Acesta a anuntat, in luna iunie, ca a vandut cladirea Millennium Business Center, in constructie la acea data, firmei 3 Kappa Real Estate SRL din Bucuresti, care a devenit ulterior Millenium Estate.

Tranzactia a avut o valoare de circa 5 milioane euro, potrivit companiei elene. Proiectul Aegek, cu o valoare estimata in 2002 la peste 25 milioane dolari, prevedea construirea unui imobil cu o suprafata de 26.600 de metri patrati, desfasurata pe 18 etaje si patru niveluri subterane.

Lucrarile la Millennium Business Center, initiate in 2001, a u fost sistate si reluate anul trecut de catre antreprenorul general si, totodata, proprietarul de la acea vreme al cladirii, firma Aegek Rom Construct. O data cu vanzarea proiectului, lucrarile au fost continuate de societatea de constructii Summa.

„Luand in considerare data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana ca 2007, data livrarii acestui proiect este bine aleasa, fiind asteptata o crestere a numarului de companii care vor intra pe piata si o dinamizare a activitatii celor existente.

Oferta Millennium este ideala pentru cine isi cauta un sediu reprezentativ anul viitor", a subliniat Alexandru Stancov, senior broker in cadrul departamentului de spatii de birouri din Eurisko.

Cu un total de 24 de niveluri (patru subsoluri, parter, 18 etaje si etajul tehnic, Millennium Business Center va domina zona din vecinatatea Pietei Rosetti, fiind un nou punct de reper in aceasta zona din centrul capitalei.