Ministrul economiei si comertului, Codrut Seres, a declarat joi, intr-un interviu la Radio Romania Actualitati, ca procentul de 16% cu care s-ar scumpi gazele naturale de la 1 ianuarie 2006, vehiculat in presa, este doar un scenariu de calcul caci inca nu s-a hotarat cu cat vom plati mai mult.

"Trebuie sa clarificam doua aspecte: tot ceea ce am facut in Rusia a fost sa discut cu conducerea GAZPROM politica de preturi in ceea ce priveste iarna si primavara anului viitor, sa vedem care sunt previziunile. Dupa care, sigur, urmeaza negocierile, care se deruleaza pana pe 15 decembrie", a declarat Codrut Seres.

Pe de alta parte, premierul Calin Popescu Tariceanu, a anuntat la emisiunea lui Stelian Tanase "Zece fix" ca va fi stabilit un calendar de aliniere a pretului gazelor la cel din UE dar vor fi gasite solutii suportabile pentru populatie.

Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Gazelor Naturale a anuntat ca pana la jumatatea lunii decembrie, va stabili cat vom plati la anul pentru gaze, in functie de pretul de import al gazelor naturale. Procentul de scumpire urmeaza sa fie anuntat in 15 decembrie.