Guvernul a acordat ajutoare financiare de 998.000 lei RON pentru 1219 de familii si persoane singure care sunt in extrema dificultate din cauza sanatatii precare sau veniturilor extrem de mici.

Familiile si persoanele singure care primesc ajutoare locuiesc in judetele Alba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Brasov, Braila, Buzau, Caras-Severin, Calarasi, Cluj, Constanta, Covasna, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Ilfov, Maramures, Mehedinti, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Salaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Valcea, Vrancea si municipiul Bucuresti.

Ajutoarele financiare au fost alocate in baza unor anchete sociale prin care s-a evaluat situatia socio-materiala a acestor familii sau persoane singure au fost realizate de catre directiile judetene de munca, solidaritate sociala si familie si Directia de munca, solidaritate sociala si familie a municipiului Bucuresti.

Propunerile de ajutoare financiare au fost sustinute de primarii localitatilor de domiciliu, cu avizul Prefectilor.

Sumele care urmeaza sa fie alocate acestor familii variaza intre 200 lei RON si 5000 lei RON.

Ajutoarele se suporta din creditele bugetare aprobate cu aceasta destinatie in bugetul Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, pe anul 2005.

Tot in sedinta de joi, Guvernul a acordat 374.108 lei RON ajutoare de urgenta pentru 195 de familii ale caror case au fost distruse de intemperii, de inundatii, de incendii, alunecari de teren sau ai caror membri au murit in urma unor accidente.

Familiile care primesc ajutoare locuiesc in judetele Alba, Arad, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Buzau, Caras-Severin, Cluj, Constanta, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Mures, Neamt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Valcea si Vrancea.

Sumele acordate acestor familii variaza intre 300 lei RON si 15000 lei RON.

112 familii au avut casele afectate de inundatii si intemperii, ajutoarele fiind in suma de 134.658 lei (RON), 58 de familii au avut locuintele afectate de incendii, suma acordata fiind de 187.750 lei (RON), 21 de familii au avut casele distruse de alunecari de teren si au primit 33.200 lei (RON) iar patru familii au primit 18.500 lei (RON), urmare a producerii unor accidente.

Aceste ajutoare de urgenta se suporta din fondurile prevazute cu aceasta destinatie in bugetul Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei.