Formula 1 a ratat sansa de a se instala pe locurile cele mai bune ale pietei americane. Episodul Indianapolis 2005, cind s-au aliniat doar sase monoposturi la startul Grand Prix-ului SUA, s-a dovedit a fi mai degraba in beneficiul NASCAR, campionatul rival din Lumea Noua.

Organizatorii competitiei auto nord-americane tocmai au semnat o noua intelegere privind vinzarea drepturilor tv, pentru perioada 2007-2014, in schimbul sumei-record de 4,48 miliarde de dolari.

Cele 36 de curse care se desfasoara in fiecare sezon vor fi impartite intre canalele Fox, ABC/ESPN si TNT, in timp ce anuala All Star Race va fi transmisa de Speed Channel, aceste posturi transmitind competitia in precedentii sase ani pentru 'numai' 2,8 miliarde de dolari.

Si in Formula 1 se invirt sume consistente de bani, echipa Super Aguri, care nu a fost acceptata de Federatia Internationala (FIA) la startul sezonului viitor, are deja pregatita suma de 48 de milioane de euro cu care sa-si asigure locul pe grila de start in 2006.

Banii nu pot rezolva totul, fiind nevoie si de acceptul celorlalte zece echipe ca Super Aguri sa concureze in Formula 1 si, din cite se pare, McLaren-Mercedes refuza sa-si dea acordul ca japonezii de la Honda sa alinieze o a doua echipa in Marele Circ.