Cota unica de impozitare va fi mentinuta si va exista stabilitate fiscala, fapt care va permite tuturor operatorilor economici sa isi faca planuri multianuale de afaceri, a declarat premierul Calin Popescu-Tariceanu, la finalul reuniunii de lucru a Colegiului director al Ministerului Finantelor Publice.

Seful Executivului, citat de Radio Romania Actualitati, a explicat ca rezultatele introducerii cotei unice de impozitare sunt bune, iar cifrele depasesc cele mai optimiste evaluari ale autoritatilor.

Premierul a precizat ca, dupa 11 luni, veniturile bugetului general consolidat sunt cu 20 la suta mai mari decat in perioada similara a anului 2004.

Sumele aferente cresterilor salariale, ale pensiilor pentru agricultori si alocatiilor de stat pentru copii care nu fusesera incluse in bugetul pe anul 2005 de catre guvernul anterior s-au cifrat la 28.000 de miliarde de lei vechi.

Au fost acoperite si datoriile istorice din sistemul sanitar, in valoare de 10.000 de miliarde de lei vechi. Acest efort sustinut nu a putut fi realizat decat prin cresterea substantiala a veniturilor bugetare, care a fost efectul principal al introducerii cotei unice de impozitare, a apreciat primul-ministru.