"Flanco" ar fi fost silita sa fuzioneze cu "Flamingo" din cauza rezultatelor slabe de anul acesta, apreciaza Bursa. Cei trei actionari ai Flamingo si fondatorul companiei vor primi 30% din actiunile Flamingo si o suma de bani pentru 100% din actiunile Flanco.

Participatiile celorlalti actionari Flamingo, inclusiv ale celor care au cumparat actiuni la Bursa vor fi diluate, scrie Ziarul Financiar. Catalizatorul acestei tranzactii a fost Marius Ghenea, omul care a lucrat pentru ambele parti, scrie Saptamana Financiara.

Flanco ar urma sa devina una din diviziile Flamingo, valoare totala a tranzactiei ridicandu-se la 35-40 milioane de euro.

Cei trei actionari ai Flamingo, Oresa Ventures, DBG Eastern Europe si fondatorul companiei, Florin Andronescu, vor primi 30% din actiunile Flamingo si o suma de bani pentru 100% din actiunile Flanco. Participatiile celorlalti actionari Flamingo, inclusiv ale celor care au cumparat actiuni la Bursa vor fi diluate.

In urma tranzactiei, capitalizarea bursiera a Flamingo ar putea ajunge la 95 milioane de euro, daca pretul de tranzactionare al actiunilor ramane acelasi. Tranzactia depinde insa de aprobarea acesteia in Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) Flamingo.

"Flanco" ar fi fost silita sa fuzioneze cu "Flamingo" din cauza rezultatelor slabe de anul acesta, cind comertul cu bunuri de folosinta indelungata - activitatea de baza a companiei - a fost surpat de politica Bancii Nationale de inasprire a conditiilor de creditare.

Brokerii apreciaza ca noua listata, "Flamingo", a avut o evolutie dezamagitoare in cele citeva luni de cind este pe Bursa, cel putin pentru cei care nu au sesizat pretul foarte ridicat la care s-a facut oferta initiala.

Totusi, vestea fuziunii poate fi una foarte buna si ca urmare, in timp, pretul actiunilor ar putea sa creasca, precizeaza presedintele "KTD Invest", Iulian Panait.