Ar putea reporterii de la Antena 3 sa faca un documentar ancheta sociala in care sa arate publicului nenumaratele cazuri copii jefuiti, agresati moral sau fizic seara cand pleaca de la scoala. Sa arate cum pe langa fiecare scoala se aciueaza gasti de copii rai care isi revendica dereptul de a face legea pe teritoriul din jurul scolii.

Aici sunt radacinile infractionalitatii. Aici copii invata ca nu sunt portejati de nimeni. Ca desi exista politie aceasta se ocupa cu orice altceva. Ca nu au nici o sansa decat sa se descurce printre infractori. Sa se umileasca, sa suporte sau sa devina si ei smecheri!

Stiu cei de la Antena 3 ca in scoala elevul nu este invatat sa spuna agresiunile la care este supus. Stie Antena 3 ca nimeni nu vine sa-i spuna copilului ca Politia este facuta ca sa il apere pe el. Stie Antena 3 ca in scoala nu se invata cum poti sa faci o plangere la politie si ca frica face ca toate aceste violente din scoli sa fie trecute sub tacere.

Omerta se invata de mic! Ai vorbit - esti mort! Da, da ... asta se invata la scoala!

Trimiteti politistul de proximitate la fiecare scoala la ora de dirigentie. Este obligatia lui! Trimiteti reprezentatnii jandarmeriei, antidrog!

Organismele statului nu trebuie descoperite cu greu dupa perioada adolescentei. Copii trebuie sa stie ca exista, ca sunt obligati sa le ofere protectie.

Ar face rating mare cei de la Antena 3 daca ar prezenta acesta realitate. Mult mai mare decat emisiuni de genul "Raniti din dragoste" sau "Politia in actiune" la gainari! Ar fi cu adevarat o actiune media profesionista!

Albu Zahar

Forum: Anchete.ro