Te-ai intrebat vreodata ce poti face pentru ca toate datele, calculele, proiectele tale, informatiile adunate si centralizate cu atata efort sa fie in deplina siguranta si sa poti lucra linistit? Indiferent daca raspunsul tau este negativ sau pzitiv, iata o sugestie: solutiile de back-up.

De ce au ajuns aceste solutii atat de importante atat pentru o companie cat si pentru un utilizator individual? Raspunsul este simplu: deoarece este vital ca bazele de date, proiectele in curs de derulare sau incheiate, toatlitatea e-mail-urile trimise sau primite sa nu fie pierdute definitiv, in urma petrecerii unor evenimente neplacute, sau erori inexplicabile fara a exista posiblitatea recuperarii acestora.

Iata principiul care sta la baza realizarii back-up-ului: existenta unui hard-disk ce permite crearea unei imagini fidele a hard-disk-ului original, a sistemului de operare utilizat, a tuturor aplicatiilor si setarilor personale.

De asemenea, se realizeaza si o imagine a fisierelor individuale, (de exemplu: fisierul My Documents), sporindu-se astfel si mai mult siguranta cu care acestea sunt salvate. Un mare avantaj il reprezinta usurinta cu care aceste produse pot fi instalate si folosite, fara a avea nevoie de ajutorul unui departament de IT specializat.

Acest fapt se datoreaza interfetei de tip wizard ce ghideaza fiecare pas pana la instalarea completa.

Un alt mare avantaj il reprezinta rapiditatea cu care sunt restaurate datele salvate, chiar fara o reinstalare prealabila. In principiu, aceste produse se potrivesc oricarui sistem de operare Windows:

Windows XP (Home/Professional), Windows 2000 Professional, Windows NT 4.0 Workstation Service Pack 6, Windows Me, Windows 98. De asemenea se adapteaza si sistemelor de operare Linux.

Aceste solutii de back-up ofera posibilitatea crearii unei copii fidele a datelor, si o restaurare rapida a lor, neputandu-se compara cu alte solutii cum ar fi stocarea pe CD-uri, DVD-uri sau alte modalitati care in timp devin prea costisitoare.

De asemenea, iti vor ocupa mult prea mult timp, spatiu iar riscul deteriorarii acestor medii de stocare este foarte ridicat indiferent cat de bine sunt pastrate . In plus, back-up-ul reprezinta o solutie profesionala de stocare a datelor, ce iti confera siguranta deplina, si restaurare completa fara eforturi suplimentare si potrivit oricarui tip de utilizator.

Stocarea pe CD-uri si DVD-uri reprezinta mai degraba o solutie temporara si nepotrivita pentru o afacere in care s-au investit resurse umane si materiale. Bineinteles, acest lucru este valabil si pentru home-useri care au investit de asemenea efort si timp in realizarea proiectelor, bazelor de date si altor documente personale.

Pe piata romaneasca de IT astfel de solutii sunt oferite de leader-ul acestui domeniu, Acronis Inc. care a incheiat in aceasta perioada un parteneriat pe termen lung cu firma romaneasca Axel Soft IT Group, organizatie focalizata pe oferta de solutii de securitate.

Pentru o informare detaliata accesati link-ul: www.acronis.com