Sferturi de finala in majoritatea celor peste 30 de turnee ATP disputate in acest an, doua semifinale – New Haven si BCR Open Romania - pierdute „la mustata" si victoria impotriva Belarusului in Cupa Davis, care a readus Romania, dupa aproape trei decenii, in sferturile celei mai importante competitii din tenisul mondial – acesta este bilantul celui

mai bun an din cariera de pana acum a lui Victor Hanescu. Plus – lucru la fel de important – o ascensiune spectaculoasa in clasamentul ATP, de pe locul 90 pe pozitia 36, si aproape un milion de dolari adunat din premiile castigate. „Am avut, in 2005, un an cum nu as fi sperat la inceput.

In ianuarie eram pe 90 in clasamentul mondial si speram sa incep sa urc, dar nu mi-a prea mers jocul in primele turnee si asta m-a cam descumpanit.

A venit insa meciul de Cupa Davis cu Belarusul, de la Brasov, cand am reusit sa castig ultima partida, decisiva pentru calificare, impotriva lui Voltchkov, intr-un moment cand aproape nimeni nu mai credea posibil acest lucru.

Asta mi-a dat o incredere totala in mine, iar apoi au inceput sa vina si rezultatele, in urma carora acum, la sfarsit de an, am ajuns pe locul 36 ATP, ceea ce, zic eu, nu e chiar putin lucru", rememoreaza „Hane".

Cititi articolul integral in Gandul