Banca Mondiala (BM) va aloca intre 2,5 si 3 miliarde dolari, in urmatorii doi ani, pentru finantarea unor proiecte de investitii locale de dezvoltare regionala a Romaniei, fiind vizate zonele cel mai slab dezvoltate, in special din Moldova.

„Guvernul va demara negocieri cu Banca Mondiala in 2006 pentru obtinerea a unor finantari intre 2,5-3 miliarde dolari, bani care se vor acorda incepand din 2007, pentru ca finantarile pentru anul viitor sunt deja parafate", a declarat, ieri, pentru „Averea", senatorul Varujan Vosganian, presedintele Comisiei de buget, finante si banci, dupa vizita efectuata impreuna cu reprezentantii Bancii

Mondiale in judetul Iasi. Potrivit acestuia, dupa negocierile cu Banca, Guvernul va semna un Memorandum de finantare si apoi se va trece, pe etape, la finantarea proiectelor propuse de partea romane si de autoritatile locale.

„Reprezentantii Bancii Mondiale s-au aratat preocupati in special de decalajele regionale intre Romania si statele membre ale Uniunii Europene, de aceea vor finanta proiectele ce pot duce la atenuarea acestor diferente de dezvoltare", spune Varujan Vosganian.

Cititi articolul integral in Averea