Premierul Calin Popescu Tariceanu este foarte multumit de modul in care decurge privatizarea Bancii Comerciale Romane (BCR) si a Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC). Prin urmare, el a decis, in urma cu o luna, sa-i recompenseze cu varf si indesat pe membrii comisiilor de privatizare a celor doua banci.

Astfel, presedintele celor doua comisii – Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor – primeste o indemnizatie lunara stabilita la nivelul salariului presedintelui executiv al BCR, respectiv CEC. Surse bancare spun ca presedintele BCR primeste un salariu lunar (cu tot cu sporuri) de peste 15. 000 de euro.

Practic, intr-o singura luna, Vladescu incaseaza peste 20.000 de euro din privatizarea BCR si CEC. Guvernul a aprobat, pe sest, hotararea nr.1334 din 3 noiembrie 2005, care modifica articolul 5 din normele metodologice de aplicare a Legii privind privatizarea societatilor comerciale bancare la care statul este actionar.

Actul normativ, publicat in Monitorul Oficial din 8 noiembrie 2005 umfla practic indemnizatiile membrilor comisiilor de privatizare a societatilor bancare.

Pana acum, presedintele Comisiei de privatizare a unei banci primea 20% din salariul presedintelui bancii respective, in timp ce un simplu membru era remunerat cu 10% din salariul presedintelui bancii.

Cititi articolul integral in Gandul