Consiliul director al Asociatiei Ziaristilor Maghiari din Romania (AZMR) a dat publicitatii ieri o declaratie, in care catalogheaza drept o "ocolire a procedurilor democratice" solicitarea adresata guvernului Republicii Ungare de catre Nagy Zsolt si Takács Csaba, prin care acestia cer schimbarea destinatiei fondurilor alocate pentru infiintarea Televiziunii din Transilvania.

AZMR critica faptul ca cei doi nu s-au consultat cu Consiliul de Administratie al Fundatiei "Janovics Jenô", creata tocmai cu scopul infiintarii televiziunii ardelenesti.

In declaratia adoptata de consiliul director al AZMR se arata ca comunitatea maghiara are nevoie de o televiziune independenta, iar daca se renunta la lupta pentru realizarea acestui obiectiv, nu se va sti cand va putea fi reluat acest proiect. "Proiectul infiintarii postului de televiziune de limba maghiara independenta apartine AZMR si il sustine in continuare" - se arata in comunicat.

"Cine a redactat aceasta declaratie, nu este la curent cu procedurile aplicabile in acest caz" - ne-a declarat ministrul comunicatiilor, Zsolt Nagy, presedintele Consiliului de Administratie al Fundatiei "Janovics Jenô". In opinia ministrului Nagy Zsolt, aceasta tema nu are substanta pana cand partea ungara nu va da un aviz de principiu referitor la solicitarea criticata de AZMR.

"Dupa accea urmeaza consultarile cu Consiliul de Administratie" - a aratat ministrul.