- Drive Alert contribuie la siguranta soferilor

- Multe accidente sunt provocate de oboseala

- Driver Alert atentioneaza soferul ori de cat ori masina este condusa intr-um mod nesigur

- Alerta se declanseaza inainte ca soferul sa adoarma • Warning text and audible signal

- Riscul ca alarma sa se declanseze fara motiv este foarte mic

- Reabilitate ridicata

Volvo Cars progreseaza in ceea ce priveste siguranta pe strazi.

Problemele cauzate de oboseala devin destul de serioase in momentul in care sofezi. Conform NHTSA aproape 100,000 de accidente se produc in fiecare an pe autostrazile din America. Marea majoritate se produc din cauza oboselii la volan sau chiar din cauza faptului ca acestia adorm in timpul sofatului. Si in Europa situatia se prezinta la fel de grav.

GDV a declarat ca 25% din accidentele cauzatoare de moarte s-au produs din cauza oboselii.

Statisticile arata ca Volvo Driver Alert este o inovatie importanta. Tinta acestui sistem este sa detecteze daca soferul este obosit si in cazul unui accident, daca consecintele ar fi severe. De exemplu, pe o sosea dreapta riscul maririi vitezei este iminent.

Sistemul intra in actiune la o viteza mai mare de 65km/h si ramane activ pana in momentul in care masina nu are o viteza mai mare de 60km/h.

Driver Alert monitorizeaza miscarea masinii si decide daca masina este co

ndusa intr-un mod eronat. Metoda este unica printe fabricantii de automobile si foarte sigura. Sistemul se alerteaza daca soferul isi pierde concentrarea dintr-un motiv sau altul. Sistemul poate detecta daca soferul este prea atent la sistemul de navigare, sistemul audio sau la copii, initiind o alerta inaintea pierderii controlului masinii.

Din punct de vedere tehnic, Driver Control este alcatuit dintr-o camera, un anumit numar de senzori si un procesor. Camera este instalata intre panou si oglinda retovizoare. Senzorii inregistreaza miscarile masinii. Procesorul depoziteaza informatia si calculeaza daca riscul de a pierde controlul masinii este ridicat sau nu. Daca riscul este ridicat soferul este atentionat printr-un mesaj audio. Un mesaj apare pe display-ul computerului de bord.

Driver Alert a fost testat pe masini si simulatoare cu rezultate excelente si o dependenta ridicata. „ In timpul testelor sistemul nu a omis nici un sofer care a adormit la volan", declara Dr Wolfgang Birk.