Presedintele Traian Basescu aflat, marti, la inaugurarea arhivelor CNSAS de la Popesti-Leordeni, a declarat ca a cerut informatii cu privire la existenta unui dosar de securitate pe numele sau iar CNSAS i-a spus ca nu exista un astfel de dosar.

„Eu am fost la CNSAS. Am avut discutii cu membrii, le-am explicat tot ce putea fi in legatuta cu securitatea si doar un copil ar spune ca a navigat si nu a vazut ofiter de securitate. Am facut declaratii publice la momentul respectiv. Nu avea nimeni control unde ajung rapoartele unui comandant de nava sau cele pe care le faceam de la Anvers catre armator.

Sunt probleme care, probabil, in sistemul anterior aveau o trimitere directa si catre organele de securitate ale statului", a declarat seful statului.

In plus, Traian Basescu a spus ca afirmatiile fostului presedinte Emil Constantinescu ca el ar fi colaborat cu securitatea nu sunt fondate, iar documentele prezentate, marti, de acesta sunt aceleasi pe care le-a folosit si Mugur Ciuvica in procesul cu Traian Basescu, proces pierdut de fostul sef de cabinet al lui Emil Constantinescu.