Daimler Chrysler AG va deschide mai multe sedii in Europa, dublandu-si numarul de modele americane pe piata europeana. De asemenea, in Germania se va deschide un birou nou a carui tinta va fi cresterea puterii si prezentei Daimler Chrysler pe piata europeana de autoturisme.

„Noua linie de productie este pregatita iar Europa de vest reprezinta cheia extinderii noastre. De aceea pentru a ne continua dezvoltatrea pe aceasta zona este esential sa detinem cea mai buna structura pentru a capitaliza din plin oportunitatile.

In prezent, tinta noastra este sa ne axam pe executarea si mentinerea contactelor cu pietele din regiune"‚ declara Thomas Hausch, director executiv de vanzare si marketing.

Dezvoltarea retelei de dealeri pentru a include si modelele Dodge, va ajuta la intarirea puterii pe piata si cunoasterea brand-ului pe piata vest europeana.

Daimler Chrysler planuieste sa mareasca numarul de masini diesel si sa produca mai multe masini cu volan pe partea dreapta pentru clientii din Marea Britanie. Intre anii 2003 si 2007 Chrysler Group se asteapta la o dublare a numarului de modele in afara pietei nord americane. Numarul de modele dorit este 20. Tot in aceeasi perioada,

compania spera sa dezvolte ofertele internationale dubland numarul de masini diesel si volan pe partea dreapta.

Pentru anul 2005, fabricantul de autoturisme se asteapta sa vanda peste 90.000 de masini in vestul Europei, aceasta cifra reprezentand 50% din vanzarile din afara Statelor Unite. In anul 2006, Daimler Chrysler lanseaza Dodge Caliber si Nitro SUV. In acest moment, pe piata se gaseste doar modelul Dodge Viper.

Noul birou situat in Stuttgart va deveni operativ in luna ianuarie si va fi condus de Jacques Bousquet, director de management Chrysler, Jeep si Dodge pentru Daimler Chrysler, Franta. Acest nou birou va crea 22 de locuri de munca in Stuttgart.