Distribuitorii si importatorii de medicamente raspund acuzatiilor premierului Calin Popescu Tariceanu care le reprosase cresterea semnificativa a cheltuielilor cu medicamentele compensate si gratuite, anul acesta. Furnizorii se disculpa si spun ca vina este a Guvernului care a decis compensarea cu 90% a medicamentelor, transmite Jurnalul TVR.

Furnizorii de medicamente spun ca ei nu pot influenta pretul acestora atat timp cat sunt achizitionate pe baza retetelor eliberate de medic.

Primul ministru declarase, saptamana trecuta, ca in primele 8 luni ale anului, cheltuielile cu medicamentele compensate si gratuite au crescut cu 35% si acuzase distribuitorii si importatorii de medicamente incurajeaza consumul de medicamente scumpe pentru a obtine profituri cat mai mari.

Calin Popescu-Tariceanu spunea ca in Uniunea Europeana aceste cresteri sunt de 10 ori mai mici. Premierul avertizase ca bugetul nu va putea suporta la nesfarsit aceasta situatie si se impune schimbarea regulilor pe piata medicamentelor gratuite si compensate.