Red Bull Racing joaca tare si, dupa ce a reusit sa-si asigure serviciile directorului tehnic Adrian Newey, de la McLaren, vizeaza, in prezent, la transferul septuplului campion mondial Michael Schumacher ca lider de echipa, incepind din 2007. Contractul germanului cu Scuderia expira la finele sezonului viitor.

Dupa cooptarea designer-ului Adrian Newey pe post de director tehnic, cu incepere din februarie 2006, si incercarea de a atrage gigantul Volkswagen in Marele Circ, incepind din 2008, Red Bull vizeaza acum, nici mai mult, nici mai putin, decit aducerea lui Michael Schumacher in tabara echipei miliardarului austriac Dietrich Mateschitz.

Intrebat recent daca septuplul campion mondial se afla pe lista de prioritati a celor de la Red Bull, directorul sportiv Christian Horner nu a negat informatia. "Totul va depinde de motivatia lui Schumacher si de momentul in care vine oferta", a declarat responsabilul team-ului din Milton Keynes.

"E o intrebare la care mi-e greu sa raspund", a adaugat Horner. Contractul lui Schumi cu Ferrari expira la finele stagiunii viitoare si, contrar traditiei pe care Scuderia o impamintenise in ceea ce priveste pastrarea pilotilor, italienii nu i-au facut, inca, germanului vreo oferta de prelungire a actualului angajament.

Mai mult, nici unul dintre membrii marcanti ai echipei de conducere Ferrari (directorul sportiv Jean Todt, directorul tehnic Ross Brawn ori seful departamentului aerodinamic Rory Byrne) nu si-a prelungit contractul scadent la finele lui 2006. Schumi a constituit centrul speculatiilor in vara trecuta, atunci cind presa de specialitate a anticipat o rocada intre el si Raikkonen.

Cum McLaren Mercedes a pierdut o piesa de baza in persoana directorului tehnic Adrian Newey, transferat la Red Bull, fostul campion mondial nu mai pare tentat de o mutare la echipa anglo-germana. Intrebat, in momentul cooptarii lui Newey, pe cine ar alege intre Schumi si designer-ul britanic, Christian Horner a replicat: "Daca as putea alege intre el (n.r. - Adrian Newey) si Michael Schumacher, fara indoiala, as opta pentru Adrian".

Acum, insa, Red Bull pare dispusa sa-l coopteze si pe Schumi, cu toate ca Klien si Coulthard vor continua ca titulari si in 2006. "Vom evalua lucrurile in functie de cum va evolua situatia", a adaugat, insa, recent directorul sportiv al lui Red Bull Racing. Semn ca pariurile ramin deschise.