In urmatoarele trei luni, compania greceasca Intracom are dreptul de a cumpara pana la 10 procente din actiunile companiei Telsim, recenta achizitie a companiei britanice Vodafone, potrivit unui acord pe care cele doua companii l-au incheiat anterior acestei tranzactii, a declarat joi Socrates Kokkalis, presedintele Intracom, citat de AFX News.

Presedintele Intracom a anuntat joi ca potrivit unui acord pe care compania sa il are cu Vodafone, Intracom are dreptul ca in termen de trei luni sa cumpere pana la 10 procente din actiunile operatorului turc Telsim.

De asemenea, Kokkalis a mai anuntat ca Intracom va incheia in curand o colaborare strategica cu operatorul rus Sistema. Intracom a mai obtinut aprobarea oficiala pentru achizitionarea providerului de servicii Internet alternative, Hellas On Line, a mai anuntat Socrates Kokkalis, specificand ca Intracom este in tratative si cu alte companii atat din Grecia cat si din afara granitelor Greciei.

In aceasta saptamana, mai precis marti, Vodafone a castigat licitatia pentru privatizarea Telsim, cu o oferta de 3,81 miliarde euro.

In cursa pentru privatizarea Telsim se mai inscrisesera Mobile Telecommunication Company - MTC (din Kuweit), Orascom Mediterranean Telecommunications Services (din Egipt), Sistema Telecommunications (din Rusia), Etisalat Telecommunications si International Investments and Telecommunications (ambele din Dubai) si Endeks Telecom (din Germania).