MCI, companie care activeaza in domeniul Internetului si al retelelor globale de date a anuntat miercuri, ca a semnat un acord cu banca olandeza ABN AMRO, prin care devine administratorul retelei globale de date a bancii.

Valoarea tranzactiei este de 500 milioane euro si va fi platita pe o perioada de cinci ani, informeaza Telecompaper.

Prin acest acord, MCI isi asuma raspunderea asupra retelei de baze de date a bancii olandeze, ABN AMRO, oferind si gestionand servicii pentru peste 6000 de locatii ale bancii din 25 de tari, plus asupra altor 200 de provideri de retea regionali.

Potrivit publicatiei Computer Business Review, acordul semnat de ABN AMRO vine dupa ce in urma cu trei luni, banca anuntase disponibilizari radicale ale personalului IT, adica 1500 de persoane.

"Prin transferarea responsabilitatii operationale a bazei de date globale catre MCI vom obtine imbunatatiri si servicii de calitate care vor conduce la o eficientizare a costurilor" a declarat Peter Josse, presedintele ABN AMRO, citat de Telecompaper.

In prezent compania americana MCI administreaza peste 3100 de retele in 149 de tari. Recent MCI a fost preluata de catre o alta companie americana Verizon Communications, contra sumei de 8,6 miliarde dolari, tranzactie aprobata si de Comisia Europeana.

In primele sase luni ale anului 2005, grupul ABN AMRO a inregistrat active totale de 855,7 miliarde euro si avea in cel de-al doilea trimestru al anului 2005 un profit net de 987 milioane euro. Pe primul semestru al anului 2005, banca a obtinut un profit net de peste 1,8 miliarde euro, in crestere cu 9,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut.