Rapid a pierdut miercuri la Stuttgart, dar a castigat Grupa G a Cupei UEFA. Calificarea in primavara europeana ii indreptatea pe giulesteni sa pretinda prima promisa de patronul George Copos.

Vicepremierul Romaniei a probat insa ieri, inca o data, ca n-are doua vorbe la un loc si a anuntat, cu nonsalanta, ca primele se „reporteaza" la o data nedefinita! „Prima mea urgenta sunt datoriile pe care le are Rapid la bugetul statului.

Jucatorii isi vor primi drepturile dupa ce vom achita datoriile", a sunat anuntul-soc al magnatului, care a procedat la fel ca si dupa turul I, cand le-a dat fotbalistilor doar jumatate din suma promisa.

In prezent, FC Rapid mai are de platit catre Fisc suma de 7.704.179 RON (adica 77.041.790.000 lei vechi), datorata de Asociatia Pro Rapid. In urma cu sase saptamani, Copos a achitat datoria de 1.511.465 RON (adica 11.511.465.000 lei vechi) avuta de UFC Rapid, fostul administrator al clubului, catre bugetul de stat.

Pentru calificarea in primavara europeana, fiecare jucator ar fi urmat sa incaseze aproximativ 10.000 de euro. Cum suma datorata statului este enorma, iar Copos se stie ca are „arici" la buzunare, probabil ca jucatorii vor mai avea de asteptat destul.

Revansa

Lucescu jr. are meritul ca n-a cedat presiunii constante create de Copos. Imediat dupa ce a castigat Grupa G, Razvan a tinut din nou sa-l impunga pe Copos si sa aminteasca de momentele grele prin care a trecut. „Sunt fericit! Este extraordinar ca am terminat pe prima pozitie. Nu-mi vine sa cred! In urma cu doua luni, eram intr-un scandal enorm", a comentat antrenorul Rapidului.

Cititi articolul integral in Evenimentul zilei