Dinamo a parasit Cupa UEFA, dupa ce a pierdut partida decisiva de pe Stade Velodrome cu Olympique Marseille, 1-2. „Cainii" s-au poticnit in ultimul meci, in ultima secunda a prelungirilor.

Dinamovistii au inceput foarte curajos partida si si-au creat repede doua ocazii de gol imense, insa portarul francezilor, Fabien Barthez, le-a demonstrat pe viu lui Claudiu Niculescu si Vladut Munteanu de ce are medalia de campion mondial.

La jumatatea primei reprize scorul era asadar 0-0, iar Dinamo era calificata, mai ales ca, in celalalt meci, Levski o tinea in sah pe Heerenveen. A venit insa minutul 38 si fundasul sloven Bostjan Cesar a deschis scorul pentru Marseille, dupa o greseala de marcaj a rudimentarului Daouda Mariko.

Dupa primirea golului, ros-albii au cazut psihic, iar in minutele de prelungiri ale primei reprize, in urma unui corner, Delfim a prins un sut senzational in urma caruia a dublat avantajul gazdelor.

Cu un dezavantaj de doua puncte pe tabela de marcaj, elevii lui Ioan Andone au iesit de la cabine mult mai motivati, iar acest lucru s-a vazut si pe tabela de marcaj. Claudiu Niculescu a fost faultat in apropierea careului si tot el a executat impecabil lovitura libera: 2-1. Era minutul 51 si sperantele din tabara „cainilor" au renascut.

In acelasi timp, in Olanda, intr-un interval de doua minute, rezultatul se schimba. Bulgarii deschid scorul prin Ivanov, iar apoi, dupa 120 de secunde, Samaras egaleaza.

Surprinzator, la aceste rezultate partiale, pe langa Marseille si Levski, era calificata TSKA Moscova! Pana la finalul meciului, Dinamo nu si-a mai creat nici o ocazie mare de gol, in schimb formatia franceza a trecut de cateva ori pe langa majorarea scorului. Asa se face ca ajungem in ultimul minut de joc.

Arbitrul spaniol Julian Rodriguez Santiago dicteaza patru minute de prelungire. Jocul se desfasoara pe contre. Oruma trimite balonul in bara portii lui Gaev, iar apoi mingea iese in aut de poarta. Bielorusul degajeaza cu forta, mingea ajunge in preajma careului lui Barthez, iar acesta, presat de un atacant dinamovist, o trimite in aut.

Cronometrul arata minutul 94 si 55 de secunde. Ferreira ia balonul, il repune in joc, insa, stupefactie, in piciorul lui Octavian Chihaia, care il vede iesit pe Barthez, nu sta pe ganduri si trimite o bolta spre poarta.

Goooooool!!!!! Este 2-2 si Dinamo este calificata in primavara europeana, jucatorii exulta, la fel si Andone, francezii au capetele aplecate. Dar, surprinzator, Julian Rodriguez Santiago anuleaza golul. Motivul? Fluierase sfarsitul meciului inainte ca mingea sa intre in poarta.

Asa s-a scris povestea unei partide nebune, in urma careia liderul la zi al Diviziei A se va concentra doar pe aceasta competitie. Liga Campionilor sau primavara europeana vor trebui sa mai astepte cel putin inca un an pana sa ajunga si in Stefan cel Mare.

P.S. Heerenveen a castigat in cele din urma meciul cu bulgarii si le va insoti pe Marseille si Levski in „16"-imi.

Cititi articolul integral in Gandul