De la anul, un nou grup de 107 emitenti de pe piata Rasdaq va fi transferat pe platforma de tranzactionare ARENA a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), actiune ce se inscrie in proiectul de unificare a intregii activitatii de tranzactionare pe o singura platforma tehnica, informeaza BVB.

Din cele 107 companii, noua au fost selectionate pentru a se tranzactiona in segmentul de piata de tip licitatie "regular", restul fiind eligibili pentru sistemul de negociere extrabursiera.

Incepand cu data de 19 decembrie 2005, acestia vor fi suspendati de la tranzactionare si vor reveni la tranzactionare pe 4 ianuarie 2006, pe sistemul ARENA Exchange Platform, in masura finalizarii operatiunilor de transfer si consolidare a registrelor.

Pana la autorizarea BVB ca operator de piata si operator de sistem, actiunile de pe piata Rasdaq vor continua sa fie tranzactionate pe o piata distincta din cadrul BVB, o parte pe platforma BER si o parte pe aceeasi platforma tehnica de tranzactionare, inregistrare si compensare-decontare, ca si cele --cu valorile mobiliare admise la Cota Bursei.

In urma fuziunii celor doua burse, capitalul social al BVB s-a majorat de la 20.575.030 lei la 22.690.570 lei, iar numarul actionarilor a crescut de la 67 la 71. 68 dintre acestia sunt companii de brokeraj care opereaza pe pietele reglementate administrate de BVB.

Cititi articolul integral in Averea