Pentru a doua oara in cursul anului 2005, comisarii Garzii Financiare au descoperit la inceputul lunii decembrie ca firma Anghelescu Industry SRL foloseste din nou timbre fiscale false pentru pachetele de tigari pe care le ambaleaza.

Comisarii din cadrul Comisariatului General au descins, in noaptea de 9/10 decembrie 2005, impreuna cu trupele speciale de interventie ale Jandarmeriei Romane, intr-o actiune operativa comuna de control la fabrica de tigarete a firmei Anghelescu din comuna Ceptura, judetul Prahova.

Inspectorii fiscali sunt de parere ca sunt intrunite toate elementele ce definesc evaziunea fiscala in forma continuata. Pedeapsa poate atinge 25 de ani de inchisoare pentru persoanele care vor fi gasite vinovate pentru pagubele aduse bugetului de stat prin sustragerea de la plata obligatiilor fiscale, respectiv impozite si taxe aferente activitatilor curente de productie de tigarete.

"Pe fluxul de fabricatie au fost identificate mai multe marci de tigarete care nu fac parte din nomenclatorul de fabricatie declarat de SC Anghelescu Industry SRL, constatandu-se ca toate aceste tigarete, respectiv 139.000 de pachete, aveau banderole de marcaj false", au declarat reprezentantii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

In fabrica au mai fost gasite, in diverse spatii si locatii alte 210.000 banderole de marcaj ce apartin de drept altui producator, inscriptionate "Galaxy Tabaco", alte 80.000 banderole de marcaj inscriptionate "Anghelescu Industry", toate false, o cantitate importanta de ambalaje noi pentru tigaretele marca "Snagov" si o cantitate de tutun taiat, pregatita pentru fabricatie, estimata de comisari la 250 tone.

"Asupra celor constatate au fost informate operativ organele de cercetare penala, cu care continua actiunea de control", ne-au declarat surse din ANAF.

De altfel, procurorii i-au interzis lui Florian Anghelescu, patronul firmei Anghelescu Industry, sa paraseasca localitatea pentru 30 de zile, dupa ce Parchetul Curtii Supreme l-a audiat, sambata trecuta, in legatura cu un dosar in care este urmarit penal pentru infractiuni economico-financiare, dupa o serie de descinderi.

Saptamana trecuta au avut loc mai multe descinderi ale organelor de control, in afara de cea de la sediul central din localitatea Ceptura, fiind verificate alte sase locatii ale firmei Anghelescu Industry. "Ca urmare a descinderilor au fost confiscate peste 100.000 de pachete de tigari care aveau aplicate timbre false si 290.000 de timbre, din care 210.000 aveau aceeasi serie.

In august 2005, Garda Financiara - Comisariatul General a sesizat Politia cu privire la faptul ca o echipa de comisari a fost impiedicata sa verifice standul apartinand unei firme intr-un complex comercial din sectorul 1 din Bucuresti. Politistii au contatat ca reprezentantii Garzii Financiare au fost dati afara de unul dintre asociatii firmei, Florian Anghelescu.

"Acesta, impreuna cu sase persoane, a luat din stand o cantitate de tigari dupa ce comisarii constatasera ca acestea aveau timbru de marcat falsificat, multe cu aceeasi serie si acelasi numar, iar in final toate tigarile au fost incarcate in doua autoutilitare care au plecat in directii necunoscute", ne-au declarat surse din Politie si Garda.

Cititi articolul integral in Averea