Incepand de vineri 16 decembrie succesorii celor 15 directori de spitale destituiti isi vor lua posturile in primire. Potrivit ministrului sanatatii, Eugen Nicolaescu, noii directori vor conduce unitatile pana la 30 martie 2006. Potrivit Realitatea Tv, cel care il va inlocui pe prof.dr. Sorin Oprescu la conducerea Spitalului Universitar este dr.

Silviu Radulescu, medic primar specialist in management sanitar, in prezent reprezentantul Bancii Mondiale in Ministerul Sanatatii.

La Spitalul Clinic Elias, noul director numit de ministrul sanatatii in urma revocarii prof.dr. Sorin Oprescu este medicul primar Vlad Romano, specialist in management sanitar. Acesta a fost in perioada 1997-1998 director al Directiei de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti.

Directorul Sorin Oprescu a declarat ca va ataca in instanta ordinele ministrului Sanatatii. Oprescu considera ca, prin deciziile de revocare a conducerii spitalelor Elias si Universitar, este bulversat sistemul, Nicolaescu fiind responsabil de orice aspect legat de disolutia autoritatii profesionale si manageriale.

Joi, Eugen Nicolaescu a semnat ordinele pentru demiterea celor 15 comitete directoare si 23 de consilii de administratie ale unor spitale din Bucuresti si din tara. Seria demiterilor nu se opreste aici. Ministrul Sanatatii a mai anuntat ca va demite si alte comitete directoare la care s-au constatat aceleasi nereguli.

Ministrul Nicolaescu nu a facut publice motivele demiterii directorilor precizand ca fiecare ordin in parte este insotit de o expunere a motivelor demiterii.