Grupul bancar belgian KBC a anuntat vineri ca in prioada urmatoare intentioneaza sa faca mai multe achizitii in Europa Centrala si de Est, informeaza publicatia ungara Portfolio. KBC urmeaza sa cumpere o banca in Polonia si un asigurator in Ungaria. Compania a mai anuntat ca urmareste posibilitatea extinderii si in Romania si Balcani.

Grupul bancar si de asigurari KBC a precizat ca aceste achizitii sunt parte a strategiei de pozitionare pe sectorul bancar european, inainte ca acesta sa apuce sa se consolideze.

"KBC Group intentioneaza sa adopte o abordare pro-activa fata de provocarile viitoare", se arata intr-un comunicat al grupului belgian, citat de Portfolio.

In aceasta saptamana, mai precis luni, KBC a anuntat achizitionarea a 40% din actiunile pe care ABN AMRO le detinea la asiguratorul ungar Kereskedelmi és Hitelbank (K&H Bank). In urma acestei tranzactii, in valoare de 510 milioane euro, KBC a ajuns sa detina 99,6% din institutia de asigurari ungara K&H Bank.

Compania belgiana, care a fost interesata de privatizarea BCR Romania dar a decis sa nu continue cursa pentru privatizarea institutiei romane de credit, a mai anuntat vineri ca analizeaza posibilitatea unor achizitii la Nova Ljubljanska Bank si Kredyt Bank din Polonia.