Actionarii DELTA Asigurari intentioneaza sa preia o parte din actiunile companiei PETROAS. Insa "nu este vorba despre o preluare propriu-zisa a societatii", a declarat pentru Buletinele Informative de Asigurari XPRIMM domnul Octavian MUREA, Presedinte si Director General al PETROAS.

"Am convocat pentru data de 21 decembrie a.c. o Adunare Generala Extraordinara a Actionarilor (AGEA) PETROAS pentru a aproba cesiunile de actiuni intre diferitele entitati ale grupului financiar ROMEXTERRA Bank.

PETROAS este controlata de catre ROMEXTERRA Bank, care detine in prezent 84,2% din actiunile asiguratorului. La randul sau, ROMEXTERRA Bank este proprietatea salariatilor din industria petrolului si cea a gazului metan.

"Am convocat AGEA maine pentru a ratifica majorarea de capital social in suma de 1 mil. RON, pana la circa 5 mil. RON. Ca urmare a aportului la operatiunea de majorare a capitalului social, participatia ROMEXTERRA Bank la PETROAS se va situa in jurul valorii de 88%", precizeaza MUREA.

DELTA Asigurari este specializata pe segmentul asigurarilor de viata, incepandu-si activitatea in anul 2003. Conform Registrului Asiguratorilor al CSA, la data de 12 decembrie 2005 actionarii DELTA Asigurari erau TABOR PROJECTS Limited, cu o participatie de 82,85% si Asociatia Salariatilor din SNP PETROM, cu 17,15%.

In primele noua luni, PETROAS a avut afaceri de circa 0,9 mil. EUR. DELTA Asigurari a inregistrat anul trecut subscrieri de 1,7 mil. EUR.