Postata de: ADI Ioan-Stefan

La data: 16 Decembrie 2005

Tip sesizare: Negativa

Cod: 1088

1. Autorizatie de constructie emisa in conditii nelegale.

Acordul colocatarilor dat frmei ce-si amenajeaja sediul in ap. nr. 3, de pe str. Toamnei, nr. 22, bl. 2, sc. C, viza doar practicarea unui simplu acces din strada in apartamentul mai sus mentionat, nicidecum inlaturarea tuturor peretilor exteriori ai acelui apartament si inlocuirea lor cu geam.

Eliberarea autorizatiei trebuia sa tina cont de acordul expres dat de colocatari pentru practicarea unei usi cu 2-3 trepte pentru acces din strada si nu sa aprobe proiecte propuse de investitori care nu tin cont de acordul celorlalti locatari.

Blocul este cu 8 etaje si nici un calcul nu ma poate convinge ca prin aceasta modificare de inlaturare a peretilor exteriori, blocul a devenit mai rezistent si ca locatarii vor fi mai in siguranta. Nu mai vorbesc de spatiul verde, care si asa putin, va fi tot calcat in picioare.

2. Autorizatia de vanzare autoturisme pe domeniul public.

La aceeasi adresa de pe str. Toamnei, nr. 22, bl. 2, sc. C, functioneaza in ap. 1 SC INTERNATIONAL LIESING SRL. Aceasta societate a primit autorizatia de constructie ce vizeaza amenajarea spatiului de parcare aferent blocului, amenajare pe care a si realizat-o din surse proprii, dar prin aceasta amenajare nu a fost schimbata destinatia spatiului in cauza.

Astfel parcarea a ramas a domeniului public, locatarii nu mai au acces in nici un fel la fostele locuri de parcare. Mai mult acest spatiu nu mai este folosit ca parcare ci ca loc de vanzare a autoturismelor pe care societatea le ofera in liesing.

Faptul ca aceste mijloace sunt expuse la vanzare si nu parcate o dovedesc: expunerea masinilor cu rotile din spate pe rampe metalice pentru a oferi o mai buna vizibilitate a lor, afisarea pretului vanzarii pe ele si nu sunt inmatriculate.

In acest fel aceste mijloace sunt vandute de pe domeniul public, facand comert de pe spatiul public fara a plati un ban si lipsindu-ne pe noi, locatarii, de vechile noastre locuri de parcare. Inteleg ca nici noi nu suntem proprietari ai domeniului public dar noi nu facem comert fara taxe pe el si nu blocam patru locuri cu trei masini in desconsiderarea locatarilor.

Am sesizat telefonic aceste aspecte compartimentului tehnic, setorul parcari si mi s-a raspuns ca au discutat cu patronul Popa care a promis ca va elibera spatiile pe timpul noptii, lucru care nu s-a intamplat in niciuna din zilele care au urmat. Restabilirea legalitatii si a drepturilor locatarilor la parcarea aferenta blocului lor este imperios necesara motiv pentru care va rog sa interveniti.

Va multumesc.

Primarul nu a raspuns inca la aceasta sesizare!