Femeile social-democrate au criticat, sambata, in cadrul Conferintei Nationale a organizatiei de femei a PSD, imixtiunea colegilor de partid in intocmirea listelor cu candidate si au cerut neimplicarea conducerii PSD in alegerea presedintei organizatiei programata pentru duminica, 18 decembrie, transmit agentiile de presa.

Presedintele Partidului Social Democrat (PSD), Mircea Geoana, le-a promis membrelor PSD ca nu vor mai executa niciodata o agenda politica stabilita de altii, ci vor deveni colegele cu drepturi egale.

Pentru presedintia organizatiei de femei a Partidului Social Democrat (PSD) candideaza Rovana Plumb - doctor inginer, actual presedinte al organizatiei, si Ana Birchall - avocat.

Actuala presedinta a femeilor social-democrate a propus ca acestea sa fie reprezentate in proportie de 30% in conducerea PSD si cu un procent egal in administratia publica, centrala si locala.

Rovana Plumb a pledat pentru eliminarea discriminarii, a violentei in familie si pentru recastigarea respectului fata de femei.

Ana Birchall a subliniat ca doreste sa candideze pentru a lucra pe proiecte si idei care sa foloseasca organizatiei de femei, si pe care s-o transforme intr-o formatiune politica eficienta din anexa decorativa cum este ea perceputa acum.