Cateva familii de sinistrati din comuna Brosteni care vor fi stramutate la marginea orasului Odobesti s-au ales cu casele prabusite, in noaptea de vineri spre sambata, cand vantul a batut cu peste 100 de kilometri pe ora. La Odobesti vor fi stramutate 44 de familii din mai multe localitati afectate de inundatii, 27 de case fiind inaltate cu bani de la guvern prin intermediul ANL.

"S-au darmat, de parca ar fi fost de jucarie"

Sambata dimineata, cand au ajuns pe santier, la lucru, sinistratii s-au trezit ca nu mai au case, in locul acestora gasind mormane de boltari. Si tabla de pe alte case si scandurile de la cofraje erau imprastiate pe tot campul. „M-am imprumutat la banca 50 de milioane de lei ca sa incep casa asta, pentru ca nu aveam unde sa locuiesc.

Am turnat fundatia si temelia din banii astia, iar apoi a venit guvernul care mi-a ridicat-o pana la centura. S-au daramat de parca ar fi fost de jucarie. Ce ne facem noi, aici, daca vine un cutremur?", a povestit Matei Olteanu, sinistrat din comuna Brosteni.

In aceeasi situatie se mai afla inca doua familii, iar la celelalte case, din cauza vantului, tabla a zburat si constructiile au fost destabilizate.

„Paguba e doar mana de lucru"

Lucian Vacareanu, seful de santier al SCCM, societatea de constructii desemnata sa ridice casele, a incercat sa minimalizeze pagubele. „N-au fost turnati stalpisorii, ca sa lege zidaria. Din cauza vantului s-a daramat pentru ca zidul nu a fost legat. O sa adunam boltarii si o sa reconstruim ce s-a daramat, paguba e doar mana de lucru", ne-a declarat constructorul.

Articol integral in EVZ