Designer-ul de chipset-uri ULi Electronics a fost cumparat de NVIDIA contra sumei de 52 de milioane de dolari. Fostul presedinte al companiei taiwaneze, Alex Kuo, va fi insarcinat cu vanzarile, marketing-ul si suportul tehnic legat de chipset-urile NVIDIA, pe continentul asiatic.

Cu toate ca ULi controla numai 1% din piata chipset-urilor, iar produsele promovate nu erau iesite din comun (practic, NVIDIA oferea cel putin la fel de mult in aproape toate privintele), tehnologiile multimedia detinute au reprezentat atractia principala, NVIDIA intentionand sa includa unele dintre facilitati in viitoarele chipset-uri nForce.

De asemenea, ULi ofera in prezent southbridge-uri partenerilor lui ATI, situatie care se va schimba din motive evidente, canadienii fiind obligati sa gaseasca o alta solutie.

Aventurile lui ULi nu au inceput de curand. In trecut, compania era o subsidiara a lui Acer Inc. (cunoscuta in ultima vreme prin intermediul brand-ului BenQ), purta numele de ALi (Acer Laboratories) si oferea chipset-uri low-end, acoperind o felie mai mare de piata decat in prezent.

Multi isi amintesc de nenumaratele probleme de compatibilitate ce apareau in compania chipset-urilor ALi; insa ultimele produse, chiar daca au fost integrate mai mult in produse ieftine, sunt considerate a fi destul de reusite.