IBM a anuntat lansarea unui nou program de licentiere pentru comunitatea afacerilor finantate cu capital de risc (venture capital), menit sa sprijine efortul companiilor nou lansate de a dezvolta mai eficient solutii inovatoare destinate pietei.

Noul program IBM Ventures in Collaboration va oferi firmelor finantate cu capital venture din cadrul retelei de parteneri ai IBM si companiilor din portofoliul acestora posibilitatea de a accesa cea mai larga varietate de proprietati intelectuale din industrie - peste 40.000 de patente - pentru a incuraja inovatia.

Totodata, programul ofera companiilor nou lansate posibilitatea de a se alatura comunitatii de inventatori a IBM si de a avea acces la tehnologia din spatele patentelor, stimuland astfel noi strategii de utilizare a proprietatilor intelectuale deja existente ale IBM.

Programul IBM Ventures in Collaboration a fost dezvoltat dupa consultari indelungate cu comunitatea afacerilor finantate cu capital de risc, inclusiv cu membrii Comisiei de Consultanta din cadrul Grupului Venture Capital al IBM.

Rezultatul final este un program care ofera un acord de licentiere simplu si accesibil, fara costurile ridicate si complexitatile intalnite in cazul celor mai multe contracte de licentiere.

Programul consta in doua tipuri de acorduri de licentiere reciproca: unul proiectat special pentru companiile nou lansate care inregistreaza incasari sub 10 milioane de dolari si un altul destinat companiilor finantate cu capital venture care au incasari mai mari.

Ambele conventii reduc la minimum timpul de negociere si faciliteaza ciclurile de crestere accelerata a companiilor tinere.

O alta caracteristica permite ca programul sa fie administrat prin intermediul diviziilor de finantare cu capital de risc ale companiilor, care au resursele de capital si posibilitatea legala necesara pentru a-l implementa.

Mai multe informatii despre acest program pot fi gasite pe situl IBM Venture Capital Group, la adresa www.ibm.com/venturecapitalgroup