Premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat vineri la Bruxelles, ca proiectul de modificare a Codului Fiscal nu va fi aplicat de la 1 ianuarie 2006, ci dupa o perioada de decalaj de la momentul adoptarii, potrivit agentiilor de presa.

Contactat de Hotnews, Constantin Rudnitchi a declarat ca "Ministerul Finantelor si Guvernul au ajuns pe culmile penibilului cu inconsecventa de care dau dovada", avertizand asupra efectului negativ pe care aceste declaratii il au asupra potentialilor investitori straini.

Tariceanu a mai anuntat ca ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu va reveni in capitala Belgiei pentru a discuta modificarile noului Cod Fiscal. Principalele discutii se vor axa pe problema accizelor si a taxelor si impozitelor locale.

Potrivit Realitatea TV, ministrul Vladescu va prezenta oficialilor europeni intentia de a introduce pret minim pentru alcool si tutun si va incerca sa demonstreze Comisiei Europene ca masura nu incalca prevederile comunitare.

"Cred ca Ministerul Finantelor si Guvernul au ajuns pe culmile penibilului cu inconsecventa de care dau dovada..De sase luni de cand se tot discuta despre aceste modificari au existat vreo cinci variante de modificare si totusi nici una nu a fost adoptata", a declarat in exclusivitate pentru Hotnews.ro, analistul economic Constantin Rudnitchi de la revista Bilant.

"Daca anul trecut introducrea cotei unice de impozitare s-a facut in doua saptamani este cel putin ciudat ca Tariceanu sa invoce motivul unui "decalaj". Tariceanu ar trebui sa ia in considerare efectul pe care aceste declaratii il au asupra potentialilor investitori straini. Codul Fiscal este absolut esential in elaborarea unui plan de afaceri." a mai precizat Constantin Rudnitchi.