George W Bush a explicat din nou ca ascultarea telefoanelor cetatenilor este spre binele poporului american, si un instrument important in lupta anti-terorism. El a calificat scurgerile de informatii de la Agentia pentru Securitatea Nationala (NSA) drept un act rusinos, care nu servesc decat "dusmanului" sa se adapteze in acest razboi impotriva Statelor Unite.

Conferinta de luni dupa-amiaza este a sasea iesire a presedintelui Bush in fata presei in ultimele trei saptamani. Cu aceasta ocazia a reiterat ca ascultarea telefoanelor s-a facut in conformitate cu drepturile pe care i le confera Constitutia, in total acord cu respectarea libertatilor democratice ale cetatenilor.

Presedintele american a autorizat monitorizarea convorbirilor telefonice de cel putin 30 de ori si mai sunt 12 zile pana la urmatoarea autorizare. Cu aceasta ocazie, George W.

Bush a facut apel la senatorii democrati sa sprijine in continuare "Patriot Act", un act normativ pe care l-au votat cu totii in urma atentatelor din 2001, dar care nu mai are acelasi sprijin acum in randul politicienilor. Bush a criticat Senatul american care nu a reinnoit mai multe prevederi cheie ale "Patriot Act" impotriva terorismului.

"Patriot Act" este un act normativ impotriva terorismului care autorizeaza folosirea diverselor instrumente de investigatie pentru anchete mai eficiente in lupta anti-terorismului.

Monitorizarea convorbirilor telefonice este vitala pentru succesul luptei impotriva terorismului, a subliniat presedintele american, care a avertizat ca "dusmanul" pregateste atentate de mare amploare impotriva Statelor Unite.

Bush a mai adaugat ca rolul Irakului este esential in lupta anti-terorista, dupa ce statul arab va deveni o democratie constitutionala viabila. Alegerile recente si numarul mare de votanti demonstreaza ca Irakul este pe cale cea buna, ceea ce confirma faptul ca razboiul din Irak nu a fost o greseala, a tinut sa sublinieze presedintele american.